• Fem tips för att behålla era gymkunder

Fem tips för att behålla era gymkunder

Kö till maskinerna? Personal som aldrig hälsar? Det finns flera anledningar till att de som tränar hos er väljer att sluta.  Enligt en stor engelsk studie  finns det fem relativt enkla sätt att behålla fler kunder i gymmen.

  1. Kunder över 35 år är hälften så benägna att avsluta sina gymkort. Så för att behålla fler medlemmar, satsa på marknadsföring som riktar sig till denna målgrupp.
  2. Hjälp era kunder att sätta realistiska mål och att uppfylla dem. Målen ska helst vara fokuserade på det sociala och roliga med träning och inte på utseende. Medlemmar som motiveras av utseende är mer benägna att avsluta sitt medlemskap.
  3. Uppmuntra era medlemmar att träna gruppträning minst en gång i veckan. De medlemmar som gör det är 30 % mindre benägna att lämna er.
  4. Minimera tiden dina kunder behöver vänta på gymmaskiner. De kunder som upplever det som ett problem är 50 % mer benägna att avsluta sitt medlemskap.
  5. Se till att receptions- och gympersonalen hälsar och gärna pratar med alla kunder. Om alla fick detta bemötande skulle 44 % av alla uppsägningar undvikas.

activage-academy-4

 

Källa: healthclubmanagement.co.uk

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *