• En av  våra deltagare berättar

En av våra deltagare berättar

Min resa till träningsglädje och livskvalitet – av Anna Lena Lund Anna lena lund

”För 12 år sedan drabbades jag av diskbråck. Från den ena dagen ett aktivt utåtriktad liv  fyllt av utmaningar,  till den andra dagen sängliggande, bortdomnad av smärtstillande medicin. Mitt liv blev väldigt stilla. Prognosen var steloperation.

Under de följande tio åren utvecklade jag kraftig artros, jag sov inte, jag gick i trappor med ett ben i taget, kunde inte hålla balansen, oroade mig för att falla, vande mig vid ständiga smärtor i rygg och ben. Jag blev en som alltid sa ” vänta på mig !” Allt blev väldigt långsamt omkring mig.

Jag hade just fått mitt första barnbarn, och jag fick inte lyfta honom. Egentligen. Men visst gjorde jag det.  Jag gjorde mycket, men det mesta gjorde ont. INGEN sade ” fysisk träning”, allra minst jag själv!

Tills det en dag föll in en folder genom brevlådan. Med bilder av äldre människor, bilder som såg ut som …jag!  Ett livsstilscenter för vuxna! Lekande, leende människor  som berättade om en ny livskvalitet och träningsglädje! Och som sade att det aldrig är för sent! Det vet jag också. Nu.

För nu har jag påbörjar en resa som aldrig tar slut. Jag har lärt mig att tålamod är den snabbaste vägen. Jag har lärt mig så oändligt mycket. Och jag har gjort mitt livs bästa investering!  Och jag är smärtfri! Och jag kan sätta på mig strumporna utan att sitta ner, och jag står stadigt på stadsbussarna i Malmö! Om prognosen stämmer, kommer kommun och landsting inte att behöva bekosta mina fallolyckor.

Jag är i balans, med hela mig!

Jag började med två korta , mjuka pass i veckan. I dag  blir det vanligen 10 – 12. Jag tränar styrka, lyftar skivstång, tränar funktionellt och dansar samba! Och det gör inte ont, det gör bara gott. Idag är jag anställd som inspiratör och projektledare på ett gym. Jag berättar för andra seniorer om min resa, jag försöker uppmuntra och motivera och jag arrangerar möten med människor som föreläser om åldrandets många utmaningar , om kost, om muskler och  om möjligheter.

Jag har varit med om ett mirakel, ett vardagsmirakel! Som pågår. Jag har skaffat mig rejäla verktyg, som jag har med mig överallt!

I mitt arbete har jag nu upptäckt ACTIVAGEs koncept och deltagit i en del av deras utbildning.

Jag känner mig trygg med ert fokus på säkerhet – att träna rätt är att träna säkert, med utbildad personal som är kompetenta och kunniga, och framför allt så inspirerande.

Under mina första utbildningsdagar var jag många gånger så stolt över ” mina” seniorer på mitt gym och det arbete vi alla lägger ner på att förmedla träningsglädje och sprida livskvalitet!

Tack alla ni fina på ACTIVAGE!”

 

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *