Vill du öppna ett Activage Center eller kanske bli anställd på Activage?

Vill du få chansen att bli en av de första att öppna nästa Activage Center? Är du en entreprenör som vill och kan skapa dina egna möjligheter att jobba med träning och välmående för oldsters i hemmiljö ? Kanske vill du jobba som Activage Master Trainer (AMT) på något av våra center.

Vi har nu öppnat Europas första Activage center på Söder i Stockholm, den första tiden har varit fantastisk med en respons från våra första 100 medlemmar som kan sammanfattas i ordet ”äntligen!”. Efter flera års noggranna förberedelser där vi bland annat intervjuat målgruppen oldsters så har vi hittat rätt och skapat ett koncept som gör att vi fått in en helt ny målgrupp i träningsbranschen. Hos Activage kan seniorerna må bra både till kropp och knopp.

Det finns många möjligheter för den som har genomgått Activages certifieringsutbildning. 
Du som inte siktar på att driva ditt eget Activage Center utan kanske hellre vill driva din egen verksamhet och träna oldsters i hemmiljö, får även du en djup och trygg bas att stå på som utbildad AMT och får jobba under ett varumärke som inger respekt. Du blir en Activage Master Trainer och kan stolt kunna presentera dig som en i Activagefamiljen.
En annan möjlighet för dig som går utbildningen är att bli anställd på ett Activage Center. Alla som arbetar som tränare, driftsansvarig eller liknande inom Activage måste ha genomgången och godkänd certifiering som Activage Master Trainer. En kvalitetssäkring vi inte tummar på.

Läs mer och anmäl dig längre ner på sidan.

Vem kan bli Activage Trainer?

 

Activage Academy vänder sig till dig som vill ta nästa steg i karriären, starta eget eller jobba på gym, på hälsoanläggning eller i omsorgen. Kanske vill du utveckla din roll som personlig tränare eller fysioterapeut/sjukgymnast, kunna väja din egen arbetstid, jobba hemma hos kunder eller införa en ny verksamhetsinriktning på din arbetsplats. Det viktigaste är att du vill sporra, utveckla och inspirera seniorer att träna, ha kul och må bra! Du behöver inga formella förkunskaper – allt ingår i utbildningen.

Boka utbildningsplats

På Activage Academy vill vi se dig utbilda dig för livet och växa som certifierad specialist inom senior fitness. Våra utbildningar hålls i Sverige, Norge och Danmark. Här kan du läsa mer om programmet, se utbildningsdatum och boka plats.

Boka din plats

Specialistutbildningen Activage Master Trainer

Utbildningen till Activage Master Trainer ger dig både teoretisk och praktisk specialistkunskap i senior fitness – seniorträning. Med stöd från medicinsk expertis och våra Activage-utbildare får du kompetens om den åldrande kroppens fysiologi och får en bred övningsbank som kan anpassas efter individens behov. Du lär dig att sprida glädje, kunskap och nyfikenhet. Målet är att du ska känna dig trygg, proffsig och inspirerande i mötet med den äldre träningskunden. Programmet består av upp till 240 utbildningstimmar och möter de högsta internationella standarderna. Snart gör du det också.

Efter anmälan får du material för självstudier i form av kurslitteratur om anatomi, fysiologi och rörelselära med styrketräning.

Utbildningen startar med tre dagar onsite där du tillsammans med våra utbildare och de andra kursdeltagarna arbetar praktiskt och lär dig att anpassa allt från övningsbank till bemötande och träningsmiljöer – allt för att sprida senior träningsglädje. Av en legitimerad sjukymnast får du  lära dig om den åldrande kroppens anatomi och fysiologi samt vanliga åkommor och vad man bör tänka på i samband med dessa.Under onsite-dagarna får du även enklare hemuppgifter.

Del två av utbildningen hålls via vår onlineplattform och med hjälp av det studiematerial som du fått. Du lägger själv upp dina studier och har några månader på dig att slutföra dem. Under tiden har du tillgång till supportfunktionen där våra Activage-utbildare svarar på dina frågor. Onlineplattformen innehåller bland annat interaktiva tester, filmade övningar och mycket annat som hjälper dig framåt. Vi vill även att du som inte har så lång instruktörserfarenhet utför ett antal timmars träning med någon senior under tiden som du utbildar dig. Omfattning sker i överenskommelse med kursledaren.

Efter självstudierna avslutas utbildningen med ytterligare två onsite-dagar där du finslipar allt du lärt dig och får testa din förmåga att instruera seniorer, anpassa övningar och genomföra dem tekniskt korrekt.

Onsitedag 4: Bli en framgångsrik tränare, Activage Master Trainer

Under dagen får du nya insikter om hur du kan skapa en fullbokad kalender, skapa förtroenden och långsiktighet i ditt arbete som AMT. Med nyvunna kunskaper, verktyg och modeller ökar dina möjligheter att få en fullbokad kalender och en bättre förståelse för hur du behåller dina kunder över tid.

Onsitedag 5: Examination/certifiering

Du genomför en praktisk examination och ett skriftligt anatomiprov för att kvalitetssäkra din kompetens.

Klarar du examinationen blir du certifierad Activage Master Trainer via Activage Academy, som är medlem i EA. Europe Active.Klarar du inte testerna har du möjlighet att göra om den senare mot en mindre avgift. Det finns även möjlighet att få ett certifikat från ISSA, vår amerikanska samarbetspartner, ni får mer information om det på utbildningstillfället.

Läs mer om vårt program  här (pdf)

Support

Under utbildningen erbjuder vi personligt stöd till alla Activage Academy-studenter via vår nordiska support – utan extra kostnad. Våra Activage-utbildare och ett medicinskt expertråd finns tillgängliga för att ge dig svar på frågor och råd i situationer som du kan stöta på som seniortränare. Som licensierad Activage Master Trainer har du fortsatt support även i din yrkesroll.

Efter utbildningen

Med aktiva seniorer som kundgrupp kan du förlänga eller ta en ny riktning i din karriär, eller bli den specialist som öppnar en ny, stor affärsmöjlighet. Som certifierad Activage Master Trainer finns det flera möjliga vägar att gå både i privat och offentlig sektor. Under utbildningen presenterar vi olika alternativ och hur du kan marknadsföra dina nya kunskaper. Oavsett om du vill driva egen verksamhet eller bidra som anställd kommer du att träna och utveckla människor med passion för livet och få enorm glädje tillbaka.

Hitta din nya kundgrupp

Visste du att över 87 miljoner människor i Europa är 65 år eller mer? Fram till 2060 spås befolkningsgruppen öka från 17,1 till 30 %. Den nya generationen äldre växer med andra ord så det knakar. Och inte nog med det. De lever aktiva liv, har höga kvalitetskrav och både tid och pengar att lägga på sig själva. Inte minst när det kommer till att hålla sig i form. I USA är senior fitness redan en miljardindustri med smart anpassade tjänster och produkter, men på den här sidan Atlanten har hälso- och träningsindustrin ännu inte riktigt insett potentialen. Det vill Activage ändra på. Kolla in våra specialistutbildningar. En ny karriärmöjlighet och en träningssugen konsumentgrupp väntar på dig.

.

 

 

Activage Senior Advisory Board

Activage har ett eget expertråd, Senior Advisory Board, som består av mycket erfarna sjukgymnaster och läkare. De bidrar i vårt utvecklingsarbete och hjälper oss i vår ambition att hålla högsta standard på hela Activage utbud.

advisory-board3Nina Lindelöf

 Nina Lindelöf är sjukgymnast och postdoktor vid Umeå universitet. 2008 presenterade hon en avhandling som visade på positiva effekter och upplevelser av högintensiv funktionell träning bland äldre personer med fysiska och kognitiva funktionsnedsättningar. Det träningsprogram som Nina och hennes kollegor utvecklat har även utvärderats i andra studier med goda resultat och är direkt tillämpbart inom rehabilitering av äldre människor. Nina fortsätter att forska om träningsmetodens effekt bland äldre personer med olika sjukdomstillstånd och skador. Forskningen kombineras med kliniskt arbete vid Geriatriskt centrum i Umeå.

advisory-board2Göran Murvall 

Göran Murvall Göran Murvall är specialistläkare i allmänmedicin och delägare samt verksamhetschef vid Sickla Hälsocenter, där han 2011 startade det uppmärksammade 90-plus-projektet med träning för äldre. Han har tidigare arbetat som idrottslärare i tio års tid samt studerat idrottspsykologi/pedagogik, något som väckte hans intresse för förebyggande friskvård. Han har sedan dess ett stort engagemang i motionsfrågor och olika typer av träning. Göran sitter idag även som specialist och representant för primärvården i Stockholms Medicinska råd för Hälsobefrämjande åtgärder.

advisory-board1Ewa Heidvall

Ewa Heidvall är sjukgymnast med specialisering inom idrottsmedicin och driver sedan början av 90-talet Sport & Rehabkliniken i Stockholm, med verksamhet inom ortopedisk kirurgisk rehabilitering, manuell terapi och idrottsmedicin. Förutom sin kliniska verksamhet föreläser Ewa på grundutbildningen för sjukgymnaster, på externa högskolekurser och bedriver en privat kursverksamhet för färdiga sjukgymnaster inom ämnet funktionsanalys och specifikt inriktad träning. Ewa har också utvecklat utbildningsmaterial för Svenska Handbollsförbundet och är delförfattare av kurslitteratur på sjukgymnastutbildningen.