Seniorerna – hetare än någonsin

/, Nyheter/Seniorerna – hetare än någonsin

Seniorerna – hetare än någonsin

– känd familjekoncern vill göra livet bättre för landets äldre. Intresset för seniorträning är rekordstort. Och nu vill även flera tunga företagare investera i landets äldre.

– Vårt mål är att förbättra livskvaliteten för så många som vi bara kan, säger Lovisa Öhnell, vice vd för investmentbolaget Segersta som ägs av företagarfamiljen Gyll. 

Vi blir friskare och lever längre. Det visar inte minst livslängden som har ökat stadigt de senaste hundra åren. I takt med det vill landets seniorer uppleva mer, njuta av livet och hålla sig i form. Reseindustrin är en bransch som redan har mottagit de äldres behov med öppna armar. Träningsindustrin är en annan – det visar inte minst marknaden i USA där senior fitness varit stort i många år. Men nu har intresset även blivit rekordhögt i Sverige. Activage är ett av företagen som riktar in sig mot landets äldre. De är först ut i Europa med gym som är specialinriktade mot seniorer. Deras första nischgym öppnade på Söder i Stockholm.

– Vi ökar med ett tiotal nya medlemmar per vecka och intresset bara fortsätter att stiga. Under 2017 ska vi öppna ännu fler gym i Stockholms innerstad, säger Katja Ekvall, vd på Activage.

Nu har även tunga företagare fått upp intresset för seniorerna. Ett exempel är familjeägda investmentbolaget Segersta, som grundades av Robert Gyll tillsammans med sin far och förre Volvochefen Sören Gyll. De har redan engagerat sig i flera projekt för att göra något positivt åt äldres situation i Sverige. Nyligen blev de också aktiva delägare i företaget Activage.

– Att åldras är en del av livet, och vi vill att det ska vara en bra och värdefull del. Många berörs av frågan om kvalitativt åldrande, både för egen del och för sina föräldrar och andra närstående. Vi känner mycket starkt för att bidra på den här marknaden, och göra det vi kan för att förbättra livet för landets seniorer, säger Lovisa Öhnell, vice vd på Segersta.

Idén till Activage föddes då grundaren Katja Ekvall hjälpte sin pappa att träna för att han skulle må bättre. Familjen sökte en personlig tränare som hade expertkunskap om den äldre kroppens specifika behov, men de hittade ingen. I dag tar Activage emot hundratals seniorer och hjälper dem med individanpassad och personlig träning. Hela deras koncept är specialanpassad för målgruppen. Bland annat lägger de stor vikt vid att skapa en mötesplats för seniorerna på gymmet.

– Vår sociala yta, en modern lounge med tillhörande fik, är lika stor som delen med träningsredskap. Här tränar de inte bara, utan träffar även nya vänner och umgås med varandra. Vi skapar livsglädje för våra medlemmar, säger Katja Ekvall.

För ytterligare information om seniorträning:

Katja Ekvall, vd Activage
Tel: 070-671 97 17
katja.ekvall@activage.com

Lovisa Öhnell, vice vd, Segersta
Tel: 070-797 91 90
lovisa.ohnell@segersta.eu

By |2018-12-17T08:40:44+02:00december 17th, 2018|Intressanta nyheter, Nyheter|Kommentarer inaktiverade för Seniorerna – hetare än någonsin

About the Author: